Brede School Overvecht - Website Joannes XXIII

Ga naar de inhoud
Familieschool, een school van ons samen
"Een plek voor ouders om elkaar te ontmoeten op school"

Familieschool, een school van ons samen.

De Joannes XXIII is per oktober 2022 een familieschool. Een school die er is voor iedereen: ouders en kinderen. Een school die werkt aan gelijke kansen voor zowel het kind als het gezin. Vanuit de gedachte dat wanneer het goed gaat met het gezin, dit een positieve invloed heeft op het kind.

Afgelopen periode zijn er in totaal 50 gesprekken gevoerd met ouders, kinderen, het schoolteam en samenwerkingspartners over hoe wij onze familieschool willen vormgeven en wat hiervoor nodig is. Voortkomend uit al deze gesprekken werd duidelijk dat de familieschool versterkend kan werken wanneer de inzet op de ouder als partner wordt versterkt en de activiteiten vanuit de familieschool ondersteunend zijn aan onderwijs en/of zorg en ontwikkeling van kind en gezin.

We hebben als school een aantal speerpunten, om als Joannes XXIII (blijvend) aan een familieschool te werken. Binnenkort zijn de speerpunten hier te vinden met toelichting waar we komende periode samen aan gaan werken.
Verder organiseren we jaarlijks meerdere momenten in school om te experimenteren met de familieschool. Iedereen is welkom, kinderen, ouders, het schoolteam en samenwerkingspartners. Zodat we als Familieschool blijven uitwisselen, bouwen en meebewegen met de dagelijkse praktijk. Ook organiseren we koffie ochtenden en hebben we een familieservicepunt.

Klik op de groene buttons en lees de flyers met informatie.
Vragen? Of heeft u een goed idee die u wilt delen?
Neem contact op met Suzan Verdonschot,
Projectleider Familieschool
Terug naar de inhoud