Brede School College - Website Joannes XXIII

Ga naar de inhoud
Welkom op de Brede School College (BSC)
"Groepen 4 en 5 extra lessen na schooltijd"

Het Brede School College in Overvecht

Elke week volgen 32 kinderen uit de groepen 4 en 5 extra lessen na schooltijd aan het Brede School College, het BSC. Deze kinderen komen van vijf scholen in Overvecht: de Marcus, de Mattheus, de Johannes, de Cleophas en de Joannes XXIII.

Tijdens deze extra lessen wordt er aandacht besteed aan de begrijpend lezen vaardigheden, het lezen van boeken, de woordenschat, en het praten over het nieuws. De kinderen op het BSC zijn enorm gemotiveerd en doen heel goed hun best.
Voor wie is het BSC?  Voor kinderen die kunnen, kinderen die willen, kinderen met betrokken ouders en kinderen die beter willen worden in begrijpend lezen.

De kinderen gaan aan de slag met begrijpend lezen vaardigheden,  met kennis van de wereld en leren minimaal 10 nieuwe woorden per week.
De lessen zijn 2 x per week na school en worden gegeven aan de Mayadreef in een lokaal van de Marcusschool.
Het BSC is niet voor alle kinderen. Er is een strenge selectie die op de school plaatsvindt. Een kind kan alleen door de school worden opgegeven. Als uw kind in aanmerking komt voor het BSC zal de interne begeleider van onze school u benaderen. U kunt uw kind dus niet zelf aanmelden.

Het gaat om de kinderen die: graag lerennieuwsgierig zijngemotiveerd zijnsamen kunnen werkeneen goede luisterhouding hebbentwee keer per week 1,5 uur extra bezig willen zijn met taalgraag de wereld willen ontdekken en kennis willen opdoenondersteunende en betrokken ouders hebbengoed kunnen lezen en rekenengemiddeld niveau III scoren op de CITO toetsenmeer potentie hebben dan hij/zij nu laat zien

Terug naar de inhoud